Järnbyn tallialue

Järnbyn talli on perustettu vanhan ruukin alueelle. Alueelta löytyy paljon vanhoja tiili- ja kivirakennuksia, joista suurin osa on tallin käytässä. Ruukin alueella sijaitsee myös Ravintola Järnby Gård, joka tarkoilee á la carte ruokaa niin tallin asiakkaille kuin satunnaisille matkailijoillekin.

» Järnbyn tallialueen kartta.
» Järnbyn lähimaastojen kartta.

Tallirakennus ja pihapiiri

pihakuvaNykyinen tallirakennus on toiminut aikoinaan ruukinalueen pääjalostamona. Rakennus on iso, ja se jakautuu kolmeen osaan. Itäisessä, eli ns. matalassa päässä, sijaitsevat kahdeksan ulkokarsinaa. Tallin keskiosa on noin viisi metriä korkea tila, josta löytyy 15 tilavaa karsinaa. Tallin läntisessä osassa sijaitsevat satulahuone, hevosten pesutila sekä portaat yläkertaan. Lantalan vaihtolava sijatsee tämän osan alapuolella, ja lannat kipataan sinne portaikon alla olevasta ovesta. Läntinen pääty tallista sisältää kuusi suurta karsinaa, jotka on tarkoitettu esimerkiksi varsoville tammoille.

» Katso tallin pohjapiirrokset.

» Karsinajärjestys.

» Katso kuvagalleria tallista.

Tallirakennuksesta länteen, pienen kävelysillan toisella puolella sijaitsee vanha myllyrakennus, joka täyä nykyä toimii rehujen lisäsäilytyspaikkana sekä loimipesulana ja -kuivaamona. Estekentän ja maneesin tuntumassa on pieni kivirakennus, jossa säilytetään estekalustoa. Maneesin kulmilta löytyvän tiilirakennuksen sisällä on pukeutumis- ja suihkutilat vieraileville kilpailijoille. Pienissä koulukentän läheisissä rakennuksissa säilytetään purua.

Kentät ja maneesi

Järnbyllä on kaksi hyväpohjaista kenttää: koulukenttä (25mX60m) ja maneesin vieressä sijaitseva estekenttä (34mX75m). Molempia kenttiä ympäröivät massiiviset tummanharmaat puuaidat.

Maneesirakennus on jykevä, kalkittu kivirakennus. Sisällä maneesissa on taittopenkein varustettu katsomo. Maneesin ratsastuspinta-ala on 24mX50m.

Asiakastilat

Tallin sosiaalitilat sijaitsvat tallirakennuksen ylisillä. Tiloista löytyy naisten ja miesten pukuhuoneet, suihkutilat ja sauna. Avarassa oleskelutilassa on keittiösaareke, sohvaryhmä ja kaksi tietokonetta, jota voi käyttää mm. maneesivarauksien tekemiseen. Neuvotteluhuone on myös yksityistallin asiakkaiden käytössä. Tilat on mahdollista vuokrata myös yksityiskäyttöön. Vuokrausmahdollisuudesta lisää Toiminta-sivulta.

Paviljonki sijaitsee joen varrella. Kahdeksankulmainen rakennus on lämmitettään ja onkin lähinnä kesäkäytösssä. Paviljongin sisältä löytyy ateriointi- ja oleskelutilaa, ulkopuolella paviljonkia on grilli. Pavijonki on tallin asiakkaiden vapaassa omakäytössä.

Ravintola Järnby Gård

Ravintola sijaitsee ruukinalueen entisessä kartanossa. Ravintola tarjoilee laadukasta ruokaa ja juomaa vaativaankin makuun. Kesäisin kartanon pihamaalla on myös viihtyisä terassialue.

Kuvat, ulkoasu, tekstit © Anne L
Varusteet:
Equestrian PRO
virtuaalitalli / virtuaalihevonen