JB Dewpoint

✟ Kuollut ✟

Kutsumanimi: Tuukka
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ori
Väri: Tummanruunikko
Säkä: 167cm
Ikä: 23 v (s.  17.03.2017) oma
Rekisterinumero: VH17-031-0248, #PKK2134
Osaaminen:Intermediate II
Omistaja:Anne (VRL-06858)
Kasvattaja: Järnby
Meriitit:

Kuvat

TuukkaTuukka kouluTuukka

Luonne

”Voi ei” oli se yleisin lausahdus Tuukan kasvattajalta, kun tämä tajusi orin perineen paljon piirteitään emältään. Sähäkkään ja tuliseen luonteeseen kasvanut ori ei anna mitään ilmaiseksi. Se osaa luistaa täydellisesti kaikista mahdollisista siltä vaadittavista asioista, jos sen vain antaa tehdä niin. Jopa tarhasta hakiessa, Tuukka ei todellakaan ole helpoimmasta päästä napata kiinni. Muiden hevosten parhaaksi on myös, että Tuukka pääsee dominoimaan itsekseen tarhassa, eikä ole ottamassa koko valtaa itselleen. Okei, ei Tuukka ole täysi monsteri, oikeasti se on hyvinkin ihmisrakas… kaiken luistamisen ohella.

Hoitotoimenpiteissä kaikista parhaiten pärjää sitomalla orin yksinkertaisesti paikalleen. Kaikista tehokkain keino saada Tuukka pysymään edes sekunnin paikallaan olisi sitoa sen jalat Spirit-leffan tyylisesti tolppiin. Onnistuu orin harjaus onneksi ilmankin jalkojen köyttämistä. Taluttaessa Tuukka tuntuu aina kuin se olisi lentoon lähdössä. Matkustaminen on myös tullut tutuksi useiden kisamatkojen ansiosta, eikä Tuukan lastaaminen sinänsä ole ongelmallista. Se ei epäröi astella traileriin sisään. Matkustaminen itsessään tuottaa Tuukalle harmaita jouhia. Erityisesti liian pitkät matkat vain paikallaan seisten, huhhuh.

Ratsuna Tuukalta odotetaan usein paljon. Se kuitenkin jatkaa kaikesta luistamista, ellei ratsastaja ole ajan tasalla orin ajatusmaailman suhteen. Emänsä tavoin Tuukalla on tapana hyppiä nurkkia pakoon mielikuvitusmörköjen takia. Eihän Tuukkaa olisi järkevää edes yrittää saada korkeammalle ratsastustasolle, ellei sillä olisi kaiken tämän keskellä tarjota jotain omistajalleen. Tuukasta saa paljon myös hyvää irti, kunhan ratsastajalla on taitoa ja kärsivällisyyttä tuoda ne esiin. Onhan orilla myös niitä niin kutsuttaja hyviä päiviä, jolloin kaikki tuntuu onnistuvan paljon vaivattomammin. Tuukka on selkeästi enemmän voimakkaiden miesten ratsu. Kisatilanteet eivät oria jännitä yhtään, vaan se on aivan samanlainen vieraissa paikoissa kuin kotonakin.

© Inna2018

Suku

i. Ghost of Dawn HA
hann, rnkm, 169cm
ii. Greyjoy Holmes
hann, rnkm, 170cm
iii. Greyhound
iie. GS Metropolis
KRJ-I
ie. Rachcliff Ramira
hann, rt, 168cm
iei. Graham GER
iee. Rosalinda
e. Idety
trak, mrn, 166cm
PP-MVA, PKK-V, YLA3
ei. Wister Nevermind
trak, mrn, 168cm
eii. No Show
eie. Nera Carana
ee. Ketun Idette
trak, rn, 164cm
eei. San Barbados
eee. Incay

Jälkeläiset

s. 2018 JB Lukewarm, e. A.D. Miss Bahama
s. 2018 JB Start at Tangier, e. Summer Swing HA
s. 2017 JB Ursa Minor, e. JB Moonmilk

Valmennukset - 1kpl

Ira 17.06.2018:

Olin saapunut tällä kertaa itselleni aivan uudelle tallille. Taivaalle alkoi kertyä hieman tummahkoja pilviä sekä pieni tuulenvire alkoi puhaltaa lännestä odotellessani valmennettaviani.
"Toivottavasti ei ala sataa", mutisin hiljaa itsekseni vilkuillen taivaalle. Pian näköpiiriini astelivat Anne komean suomalaisen puoliverisensä kanssa. Annoin kaksikon lämmitellä omatoimisesti, asetellessani kartioita pitkin kenttää. Sivusilmällä huomasin Annen huomion herpaantuneen hieman, jolloin Tuukka lähti heti tilannetta hyväksikäyttäen luistamaan voltilta.
"Älä anna Tuukan luistaa kuin koira veräjästä!" Huusin kentän toiselta puolelta Annelle, joka palasi takaisin maan päälle ja otti tilanteen hienosti haltuun. Pian alkoi taivaalta ripotella kylmiä pisaroita, mutta päätimme Annen kanssa, että olemme kentällä pienestä ripottelusta huolimatta, sillä Anne oli fiksuna ymmärtänyt laittaa sadetakin päälleen nähtyään sään. Minä taas varmistettuani Annelta, ettei Tuukka pelkää sateenvarjoja hain pikaisesti sateenvarjon autostani itseni suojaksi. Annoin ratsukolle tehtävänannoksi kiemurrella tekemäni rata ensin käynnissä ja parin toiston jälkeen ravissa. Näin saimme Tuukan oivasti hereille ja taivuteltua hieman samassa. Toisen ravikierroksen ollessa hyvällä mallilla tuuli nappasi kiinni yhdestä Tuukan edessä olevasta kartiosta ja vei sen lentoon. Tuukka säikähti liikkuvaa kartiota ja sai pienimuotoisen hepulin. Ori veti lyhyellä sivulla nopean laukkapätkän ja heitteli pukkeja sinne sekaan, mutta Anne oli hyvin tilanteen tasalla ja sai hevosensa haltuun nopeasti. Varmistettuani, että Anne oli ihan kunnossa kävin noutamassa karanneen kartion kentän laidalta ojasta. Kartion ollessa jälleen siististi paikoillaan jatkoimme valmennusta.Kilpailut

Näyttelyt

Pvm Paikka Jaos Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto
11.11.2017DS ValmennustalliPKK2. PuoliverisetViiruHY
26.08.2017NamerPKK1. Lämminveriset oritnicaHY
24.08.2017Auburn EstatePKK1. Rakenne: hevosoritKaneliHY
28.07.2017SeppelePKK5. Muut hevosoriitnicaHY

Sanottua

08.05.2017 Ratsuhevosten Laatuarvostelu, tuomarit:
5+5+6+3+9+6+7½+9½+3½ = 60,556 %
Quality

Palkinnot

RHLA

Kuvat, ulkoasu, tekstit © Anne L
virtuaalitalli / virtuaalihevonen