JB Ogoun

✟ Kuollut ✟

Kutsumanimi: Oggo
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ori
Väri: Voikko
Säkä: 169cm
Ikä: 27 v (s.  03.05.2014) oma
Rekisterinumero: VH14-031-0689, #PKK1222
Osaaminen:Ko: HeA, Re: 130cm
Omistaja:Anne (VRL-06858)
Kasvattaja: Järnbyn yksityistalli
Meriitit: VIP MVA Fn, KTK-III, YLA1, ERJ III

Kuvat

Oggo - rakenneOggo - kenttäreeniOggo esteillä

Luonne

Kun Oggo syntyi, sen emä Daim ei halunnut päästää varsaa silmistään. Oggo oli säälittävä, rääpäleimäinen, epämäärisen voikon värinen, säikky lapsukainen. Vaikka ori kasvoi, säilyi sillä häilyvä alemmuuden tunne. Oggo jäi alakynteen oritarhassa ja kasvoikin hitaasti priimoista rehuista huolimatta. Kuten kilpahevosten kohdalla usein, varsinkin oriiden, jossain vaiheessa niitä päätetään tarhata yksin. Ja niin Oggokin. Voikko reipastui ja kun sen kanssa aloitettiin koulutus, löysi se varsinkin naispuolisista ratsastajista itselleen sopivia. Ankanpojasta kasvoi, jos ei nyt joutsen, niin kelpo hevonen ainakin.

Ratsastaessa Oggo on jännittävä yhdistelmä voimaa ja ääretöntä herkkyyttä. Se saattaa painaa kädelle ja laukkoa eteenpäin isolla askeleellaan. Samaan aikaan herra kuitenkin kuuntelee istuntaa ja pohjeapuja nanontarkalla herkkyydellä. Ei riitä, että ratsastaja osaa istua saumattomasti, myös alapohkeen täytyy olla aivan hiljaa: pienikin nilkan jousto saa Ogon kääntymään tai kiitämään eteen, riippuen tilanteesta, miten herra ylimääräisen avun kulloinkin ottaa. Siitä päästäänkin aiheeseen tammamaisuus. Kyllä, tämä herra osaa olla tammamainen isolla T:llä. Moodi vaihtelee päivittäin, varsinkin sileällä. Joskus kiinnostaa, useimmiten ei, perustyön puurtaminen. Esteet sen sijaan kiinnostavat aina. Radalla ohjalle painaminen unohtuu ja Ogosta tulee höyhenenkevyt työskentelijä. Se hyppää hieman vaivalloisella tekniikalla, takaosan nosto voisi olla parempi. Okseriosasto varsinkin tuottaa vaikeuksia takakavioiden kilahdellessa viimeisiin puomeihin. Mutta ainakin asenne on esteillä kohdillaan.

Tallissa Oggo on todellinen ihmisen hevonen. Herra nauttii harjailuista ja hieronnasta täysin siemauksin. Harjan nyppiminen ja sykeröiden laittaminen puolestaan saavat oriin oikukkaan puolen esiin. Kengitys sujuu vaivattomasti. Edelleen se karttaa muita lajitovereitaan ja pöhisee mielellään ihmisten kanssa. Kaikki hoitotoimenpiteet onnistuvat vaivatta. Kisapaikat vähän jännittävät, siksi reppanan kanssa on syytä kaartaa kisapaikalle hyvissä ajoin tutustumaan.

© AnneL

Suku

i. ML Woodoo
PP-MVA, ERJ-I, YLA2
FWB, cr, 167cm
ii. Orbit Mocha
ERJ-I, KERJ-I
FWB, cr, 169cm
iii. Killburn TO - evm
iie. Magic Sun - evm
ie. Ceinak Zhydar
PP-MVA, ERJ-I, YLA1, KTK-II
FWB, cr, 165cm
iei. Zhystrad - evm
iee. Cei Ciinarstath - evm
e. Macadamia Jra
PP-MVA, FF
FWB, vrt, 165cm
ei. New G Ra
FWB, rn, 170cm
eii. Ramsas - evm
eie. Nelly II - evm
ee. Macanei
FWB, trn, 163cm
eei. Macanera - evm
eee. Ein Appels - evm

Jälkeläiset

s. 2017 JB Indi, e. Idety
s. 2017 Scintilla, e. Sheila
s. 2017 JB Elegba, e. JB Sympathy
s. 2017 Kouzin Zaka, e. Chirijiraden
s. 2016 JB Sgraffito, e. JB Pastels
s. 2016 Galazago, e. Chirijiraden
s. 2016 Joyeuse, e. Mythril Dagger

Sukuselvitys

i. ML Woodoo on kiltti, osaava ja terhakka esteori. Upean cremellon värinen ori kilpaili 160cm-tasolla asti menestyksekkäästi ratsastajansa Jessen kanssa. Tollo on saavuttanut ERJ-I sekä YLA2-palkinnot ja PKK:n puolella kisannut hienosti napaten PP-MVA-arvonimen. Kisauran jälkeen Tollo toimi Seppeleessä tuntiratsuna, kunnes se löysi oman ihmisen ja pääsi viettämään rauhallisempaa elämää yksityishevosena. Tollolle on vuoden 2017 alkuun mennessä siunaantunut 12 jälkeläistä.

ii. Orbit Mocha on kovaluontoinen 169cm korkea suomalainen puoliverinen. Ori on väritykseltään kaunis cremello ja se on menestynyt erinomaisesti este- ja kenttäratsastuksessa. Molempien lajien laatuarvosteluissa ori on palkittu ensimmäisellä palkinnolla. Orilla on hieno hyppytekniikka ja jo nuorena se oli hyvin lupaava estehevonen. Orilla on useita hyvinmenestyneitä jälkeläisiä.

iii. Killburn TO oli komea 170cm korkea voikko suomalainen puoliverinen. Se kilpaili ihan kansainvälisilläkin areenoilla kenttäratsastuksessa ja palkittiin 3 vuotiaana ikäluokkansa lupaavimpana kenttäratsuna nuorten hevosten katselmuksessa. Ori menestyi laatuarvostelussa ja kantakirjassa, saaden molemmista ensimmäisen palkinnon. Ori periyttää hienoa voikkogeeniä. (Bad Boy - Magnum Dolly)

iie. Magic Sun oli 165cm korkea cremellon värityksen omaava suomalainen puoliveritamma. Tamma sai 4 varsaa, joista jokainen oli väriltään vaikko tai cremello. Tamma pärjäsi hyvin esteradoilla ja se kävi laatuarvostelussa napaten sieltä ensimmäisen palkinnon. Tamma oli erinomainen myös rakenteeltaan ja se kantakirjattiin ensmmäiselle palkinnolle. (Irish Latte xx - Del Alba)

ie. Ceinak Zhydar on yksi Mel Serenin kantatammoista. Hienon värityksensä ansiosta se on herättänyt paljon ihailua. Säpsy tamma on kerännyt meritteejä esteillä ja näyttelypuolella. Tamma on palkittu ERJ-I palkinnolla sekä kantakirjattu II-palkinnolla. Cina keräsi kisaurallaan 93 ERJ:n alaista sijoitusta ja muutamia sijoituksia kenttäratsastuksessakin. Tamma on jättänyt jälkeensä myös useita upeanvärisiä jälkeläisiä.

iei. Komea voikko ori Zhystrad ja se on rodultaan hollanninpuoliverinen. Kermanvaalea ori on kilpaillut esteradoilla 160cm luokissa upealla menestyksellä ja sillä on kuusi jälkeläistä. Kovaluontoinen ori on myös tehnyt itsensä tunnetuksi pistämällä kisapaikoillaan ranttaliksi, sillä sen ego ei kestä muita oreja kovinkaan lähellä. Ori on kantakirjattu toisella palkinnolla ja värityksensä puolesta tuntuu menevän jalostuksessa kuin kuumille kiville. Sen omistaja ei kuitenkaan halua viljellä sen siementä liiakseen, vaan pitää oriin jälkeläiset harvana herkkuna ja vain hyvin menestyneille tammoille. (Zhyyl Wie - Lullaby)

iee. Sirorakenteinen tamma Cei Ciinarstath, joka omaa myös harvinaisen cremello-värityksen. Tamma on kilpaillut niin esteillä, kuin kenttäratsastuksessakin, mutta sen ehdoton vahvuus ovat rataesteet, joissa se kilpailee korkeimmissa luokissa. Tammalla on vasta yksi jälkeläinen, sillä se loukkaantui eräällä kaudellaan lievästi ja sai pitää mammaloman sinä vuonna. Vauva-ajan päätyttyä se palasi radoille entistä ehompana ja haistatti kaikille epäilijöilleen pitkät tulemalla luokassaan toiseksi. Näyttelyissä tamma ei ole vielä pyörähtänyt, kuin tamma- ja varsaluokissa, mutta nähtäväksi jää mitä sijoituksia tulevaisuus tuo tullessaan. (Ceifierth - Ceifierth)

e. Macadamia Jra oli kaunis, rengastähdellä varustettu vaaleanraudikko. Tamma toimi opetusmestarina nuorille ratsastajille n. metrin luokissa. Sillä oli herkkä suu ja tamma toimi vain hackamorella. Kaunotar sai neljä jälkeläistä ja ehti kerätä PKK:ssa PP-MVA sekä FF-tittelit.

ei. New G Ra oli komeankokoinen, hollantilainen, ruunikko siitosori. Hevosella kisattiin hieman esteitä ja se ehti astua yhdeksän tammaa.

eii. Ramsas vaikutti Hollannissa suurestikin puoliverijalostukseen. Tummanruunikko kotitilansa ylpeys kisasi nuorempana koulussa, mutta pääasiassa toimi siitosoriina. Ramsaksesta jäi joidenkin tietojen mukaan lähemmäs sata jälkeläistä. (Ramones - Namyrwa)

eie. Nelly II oli terhakka, maksanrautias tamma. Sillä oli vanhva luusto ja iso, leijuva askel. Nelly kilpaili koulussa Inter I-tasolla, kunnes se jouduttiin melko nuorella iällä lopettamaan ähkyn takia. (Hunting B. - Naomi W)

ee. Macanei oli tiivisrunkoinen ja hyväryhtinen suomalainen puoliverinen. Se omisti tummanruunikon, kiiltävän kavapeitteen. Tamma kisasi jonkin verran 130cm-tasolla sekä lisäksi VSN-näyttelyissä. Se ehti saada yhdeksän jälkeläistä, vaikuttaen mm. kanbstrup- sekä sim game sport horse -linjoihin suomalaisten puoliveristen ohella.

eei. Macanera oli 170cm-säkäinen, ruunikko Suomessa syntynyt puoliveriori. Evm-sukuisesta oriista ei löydy juurikaan tietoja. (Tam Tamer - Miverna)

eee. Ein Appels oli todella kaunis ja siroluinen suomalainen puoliveritamma. Rautias tamma syntyi pienellä yksityistallilla, jossa se sai elää koko elämänsä yhden ratsastajan omistuksessa. Omppu oli todella miellyttmäishaluinen ja työteliäs tamma ja opetti myös monia ratsastuksen alkeisiin. (Ein Aku - Doris)


© ie. - iee. Ros. / ii. - iie. nica / muut Anne

Päiväkirjamerkinnät - 2kpl

Anne (Mo Li) 25.09.2015:

Uusi työpaikka, uusi ympäristö, uudet hevoset. Mo Li oli tutustunut Järnbyhyn jo aiemmin, mutta tänään olisi ensimmäinen päiväm kun hän itsenäisesti ratsastaisi hevosen. Oggo oli vaikuttanut tyytyväiseltä hiekkapohjaisessa tarhassa ja pisti hieman vastaan, kun Mo Li talutti sitä talliin. Mo Li vei hevosen suoraan hoitopaikalle, harjasi ja satuloi sen ammattimaisesti.

Syksytuuli viritti Oggoa, kun parivaljakko käveli maneesille. Maneesissa oli vain yksi ratsukko, joten sileän työskentelyyn olisi hyvin tilaa. Mo Li kiipesi ketterästi selkäännousukorokkeelle ja istahti rauhallisesti voikon oriin selkään.

Hevonen oli vielä hieman kehittymärön ja lihakseton. Mo Li antoi sen liikkua matalassa muodossa ja tunnusteli hevosen nappuloita. Puolen tunnin jälkeen hän oli jo tyytyväinen, ensi kerralla kokeiltaisiin esteitä.

Mo Li loimitti hevosen kevyeen talliloimeen ja talutti sen suureen karsinaansa. Oggo jäi tyytyväisenä odottelemaan kauroja. Mo Lillä olisi vielä muutama hevonen ratsastettavana.Anne (Mo Li) 05.01.2016:

Mo Li pudisteli päätään. Tämä kisakausi jäisi väliin. Eläinlääkäri oli laittanut kuukaudeksi kävelykuurille ja siitä sitten jatkettaisi pikkuhiljaa treenailua. Ogon kinner oli tulehtunut, mitään vakavampaa ei näkynyt kuvissa. Ehkä se oli venähtänyt treenissä tai tarhassa, nyt oikea takajalka oli hyvin jäykkä. Tulehduskipulääkekuuri ja vatsaa suojaamaan happolääkettä siihen samaan. Kävelyä maastossa ja kentällä olisi luvassa. Onneksi Mo Lillä oli muitakin hevosia kisattavana, mutta Oggo oli hänen suosikkinsa ja selvästi lahjakkaimpia hyppääjiä.Valmennukset - 3kpl

J.B. Sundqvist (Anne) 02.10.2015:

Kontrolli näytti uupuvan täysin. Valmennus suoritettiin maastoestealueella, ruohokentällä, tehtävänä kiinteät kavaletit. Oggo otti selvästi kierroksia ympäristöstä ja karkaili nuoren tytön avuilta. Pyysinkin Mo Lita tulemaan kavaletit aluksi todella hitaassa ravissa. Jokaisen kavaletin päällä melko tehkoas ja kokoava puolipidäte, niin että ravi pysyy, hevonen ei lähde loikkimaan ja poistuu tehtävästä halutussa askellajissa. Muutaman kerran jälkeen tämä sujuikin. Laukassa Mo Li pystyi jo paremmin vaikuttamaan hevoseen, vaikkakin se karkasi kavaleteillä loppua kohden pitkäksi. Lisäsin kavalettisarjan jälkeen ratsastettavaksi pienen sianselän, jotta Mo Lillä pysyisi fokus jo seuraavassa tehtävässä ja han ratsastaisi Oggoa tehokkaammin. Tämä toimikin hyvin ja hommaan saatiin kontrollia. Vähitellen Oggo keskittyi itse tehtävään jätti puskien pelkäämiset sikseen.Helena Pietikäinen (Anne) 16.02.2016:

Olin käynyt Ogon selässä ennen valmennusta testaamassa, oliko herra niin herkkä kuin mitä sanottiin. Ja olihan se. Jos rakenne olisi ollut toisenlainen, olisi hevonen istuntaherkkyytensä puolesta sopinut myös hyvin kouluratsuksi. Mo Li ratsasti voikkoa kuitenkin kauniisti ja siististi. Otimme muutaman pohkeenväistön ja Oggo reagoi hyvin pelkkään paineensiirtoon ja ulko-ohjan tuen lisäämiseen. Mo Lin istunta oli varma ja rento, pyysinkin häntä päästämään hieman ohjaa ja ratsastamaan istunnalla ja pohkeella Ogon turpaa enemmän eteen. Alkuun Oggo reagoi tähän protestoiden, se olisi mieluusi käpertynyt alas ja jolkotellut esteratsun tutussa moodissa. Useiden toistojen jälkeen Oggo kuitenkin ymmärsi mitä siltä pyydettiin ja se nousi selvästi parempaan raamiin. Laukassa pyysin Mo Litä pitämään hevosen samalla tavalla niskan ylhäällä ja tästä lähdettiin hakemaan laukka-ravi-siirtymisiä. Siirtymisissä takaosa katosi usein pois ja Oggo painui alas edestä. Muutama hyvä siirtyminen kuitenkin nähtiin ja pyysinkin ratsastajaa treenaamaan näitä pikkuhiljaa ajan kanssa. Vaativat voimaa paljon hevoselta.Julie Smith 03.01.2017:

Valmennettavakseni oli saapunut Mo Li ja voikko ori Oggo. Annan ratsukolle luvan tehdä itsenäisen alkuverryttelyn, jotta näkisin hieman heidän yhteistyötä. Olin suunnitellut ratsukolla radan, josta he ensin suorittaisivat muutaman yksittäisen kohdan ja sitten koko radan. Jätän ratsukolle toiseen päähän yhden matalamman esteen, jolle he voisivat ottaa verryttely hypyt. Muut esteet nostan 100-110cm. Muutamien yksittäisten hyppyjen jälkeen ohjeisti ratsukkoa tulemaan neljän askeleen linjan ja linjan jälkeen hyppäämään vinosti samaisen pystyn, jolla he olivat ottaneet verryttely hypyt. Ensimmäisellä kerralla Mo Li lyhentää laukkaa liikaa ja linja tulee viidellä laukalla, myös Oggo ihmettelee vinoa lähestymistä, mutta hyppää esteen kuitenkin. Ratsukko tulee saman tehtävän uudelleen, jolloin linja tulee oikein neljällä laukalla ja Oggo ei myöskään enää ihmettele vinoa lähestymistä. Ratsukko tulee tehtävän vielä kaksi kertaa, joista ensimmäisellä Oggo innostuu niin että ratsukolle tulee linjalle neljän sijasta kolme laukkaa. Viimeisellä kerralla askeleet ovat kohdillaan ja tehtävä onnistuu oikein. Kerron Mo Lille, että voisi pypätä sarjan, jonka ensimmäiseen väliin tulee yksi laukka ja toiseen kaksi laukkaa. Sarja sujuu Mo Lilta ja Oggolta oikein hyvin, vaikka Oggo näyttääkin innostuvan aika tavalla ja yrittää kiihdyttää toiseen väliin liikaa, mutta taitavana ratsastajana Mo Li pitää kuitenkin ratsunsa hallinnassa. Ratsukko saa seuraavaksi yhdistää nämä kakasi tehtävää ja vielä yhden okserin, jonka alle olin laittanut vesimaton. Oggo käy aika kuumana, mutta pysyy kyllä ratsastajansa hallinassa. Tehtävä onnistuu, vaikka sarjan välit meinaavat jäädä ahtaiksi Oggon ollessa niin innokas. Ratsukko saa hetken kävellä, vaikka Oggo kovasti haluaisi laukata saa Mo Li sen kuitenkin rauhoittumaan. Loppuun ratsukko saa vielä suorittaa rakentamani radan, jossa ei ollut suuria ongelmia.Kilpailut

Näyttelyt

Pvm Paikka Jaos Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto
30.11.2016EncorePKK2. HevosoritKicsEO-sert
30.10.2016SeppelePKK3. HevosoriitKicsEO-sert
26.10.2016ZenPKK1. LämminverioritaksuLKVKTK-sert, BIS1
27.09.2016Farhill Riding CenterPKK4. PuoliverioriitnicaLKVKTK-sert
05.09.2015SeppelePKK4. Sumua ja hämyäTuuliaKP
09.11.2014HirttivaaraPKK08. Muu kuva: hyppykuvaKaneliKM

Esteratsastuskilpailut - 77kpl

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus
09.02.2017 Järnby ERJ 3. 120cm 1/25
08.02.2017 Järnby ERJ 3. 120cm 2/30
06.02.2017 Järnby ERJ 3. 120cm 3/25
22.01.2017 Pöllökummun ERJ 3. 120cm 2/29
17.01.2017 Järnby ERJ 3. 120cm 4/37
10.01.2017 Turmeltaja ERJ 6. 120cm 2/30
09.01.2017 Romilly ERJ 5. 110cm 1/75
30.12.2016 Kilpailukeskus Stewart ERJ 9. 110cm 2/47
27.12.2016 Kilpailukeskus Stewart ERJ 10. 120cm 5/27
23.12.2016 Järnby ERJ 3. 120cm 5/32
21.12.2016 Kilpailukeskus Stewart ERJ 10. 120cm 4/27
21.12.2016 Järnby ERJ 3. 120cm 3/32
19.12.2016 Kilpailukeskus Stewart ERJ 9. 110cm 4/47
22.09.2014 Mel Seren ERJ 3. 130cm 5/30
18.09.2014 Mel Seren ERJ 2. 120cm 4/30
17.09.2014 Mel Seren ERJ 3. 130cm 3/30
16.09.2014 Mel Seren ERJ 3. 130cm 4/30
11.09.2014 Latun talli ERJ 120cm 5/30
10.09.2014 Latun talli ERJ 120cm 5/30
08.09.2014 Elm Ponies ERJ 4. 120cm 5/40
06.09.2014 Mel Seren ERJ 3. 120cm 3/30
06.09.2014 Dainty ERJ 5. 130cm 1/30
06.09.2014 Elm Ponies ERJ 4. 120cm 3/40
06.09.2014 Mel Seren ERJ 4. 130cm 1/30
05.09.2014 Mel Seren ERJ 2. 120cm 2/30
03.09.2014 Elm Ponies ERJ 120cm 2/40
02.09.2014 Ventos ERJ 6. 110cm 2/40
02.09.2014 Reiter ERJ 130cm 2/25
02.09.2014 Breawa ERJ 2. 120cm 4/40
01.09.2014 Ventos ERJ 7. 120cm 2/40
31.08.2014 Vainolantalli ERJ 130cm 3/16
31.08.2014 Mel Seren ERJ 2. 120cm 3/30
30.08.2014 Mel Seren ERJ 2. 120cm 3/30
30.08.2014 Breawa ERJ 2. 120cm 2/40
30.08.2014 Breawa ERJ 3. 130cm 5/32
29.08.2014 Kadotetut Suomenhevoset ERJ 4. 120cm 4/30
28.08.2014 Elm Ponies ERJ 3. 110cm 2/30
28.08.2014 Breezy Meadows ERJ 1. 120cm 5/30
27.08.2014 Dark Side Trakehners ERJ 130cm 5/25
26.08.2014 Reiter ERJ 130cm 1/25
25.08.2014 Aittohaara ERJ 6. 120cm 2/50
25.08.2014 Reiter ERJ 130cm 1/25
23.08.2014 Breezy Meadows ERJ 1. 120cm 2/30
22.08.2014 Mel Seren ERJ 1. 110cm 5/30
22.08.2014 Crinunms Quarter Horses ERJ 3. 110cm 5/30
21.08.2014 Mel Seren ERJ 2. 120cm 3/30
20.08.2014 Mel Seren ERJ 1. 110cm 2/30
20.08.2014 Delmenhorst ERJ 2. 120cm 1/30
19.08.2014 Shangri La ERJ 1. 100cm 5/30
19.08.2014 B Ponies ERJ 4. 120cm 3/40
19.08.2014 Crinunms Quarter Horses ERJ 3. 110cm 5/30
18.08.2014 Eelinniemi ERJ 2. 100cm 5/30
18.08.2014 B Ponies ERJ 4. 120cm 1/40
18.08.2014 Dainty ERJ 120cm 4/30
18.08.2014 Elisan yksityiset ERJ 2. 100cm 6/40
17.08.2014 Shangri La ERJ 1. 100cm 5/30
16.08.2014 Shangri La ERJ 1. 100cm 2/40
15.08.2014 Shangri La ERJ 1. 100cm 3/40
15.08.2014 Shangri La ERJ 1. 100cm 4/30
14.08.2014 Dainty ERJ 3. 120cm 4/30
14.08.2014 Elisan yksityiset ERJ 2. 100cm 3/40
14.08.2014 Maanan Suomenhevoset ERJ 2. 100cm 6/40
14.08.2014 Shangri La ERJ 1. 100cm 2/30
14.08.2014 Shangri La ERJ 2. 100cm 4/40
14.08.2014 Wexenlijk ERJ 1. 120cm 3/30
14.08.2014 Wexenlijk ERJ 120cm 3/30
14.08.2014 Shangri La ERJ 1. 100cm 2/40
13.08.2014 Maanan Suomenhevoset ERJ 2. 100cm 3/40
13.08.2014 Shangri La ERJ 2. 100cm 5/40
12.08.2014 Shangri La ERJ 2. 100cm 6/40
12.08.2014 Shangri La ERJ 1. 100cm 4/30
12.08.2014 Dainty ERJ 5. 120cm 5/50
11.08.2014 Elisan yksityiset ERJ 1. 100cm 1/40
11.08.2014 Elisan yksityiset ERJ 2. 100cm 2/40
10.08.2014 Maanan Suomenhevoset ERJ 2. 100cm 6/40
09.08.2014 Maanan Suomenhevoset ERJ 2. 100cm 2/40
02.08.2014 Wezenlijk ERJ 2. 120cm 3/30

Sanottua

30.07.2017 Yleislaatuarvostelu, tuomarit:
30 (18+12) - 28,5 (16,5+12) - 17 - 19 - 6 = 100,5p / YLA1

31.05.2017 ERJ toukokuun laatuarvostelutilaisuus, tuomarit:
(8 + 40 + 16,5 + 0 + 15 = 79,5 p.) ERJ III

30.10.2016 PKK:n 64. kantakirjaustilaisuus, tuomarit:
KTK-III: 15,5+16,5+18 = 66,7%
- Hyvässä lihaskunnossa, hyvä kiiltävä karva. Yleisilmeeltään hieman ponimainen. Ilmeikäs pää, joka voisi olla sopusuhtaisempi runkoon ja kaulaan nähden. Ohut pään ja kaulan liittymä. Runko sopusuhtainen. Etujalat hyvät ja kuivat. Takajalat eriparia, vtj sääri ja koipi ohuemmat, kavio huomattavasti pienempi. Upea toteutus.

14.10.2016 Kuvittelupuron villit näyttelyt (kuvitteelliset/palkka), Viiru:
Leikkaukseltaan mielenkiintoinen. Kuvakulma antaa hevosesta hieman isopäisen vaikutelman, mutta muuten kuvakulma ei ole ollenkaan huono. Hevonen vaikuttaa hieman omapäiseltä/vahvalta, mutta ratsastaja taasen melko rennolta… ehkäpä ratsastaja onkin jo tottunut hevosen vahvuuteen. Ihanan paljon yksityiskohtia, ja oikein hienoa, että taustaankin on panostettu noin paljon. Tausta on kaunis, ja piiroksessa linen jälki mukavan rosoista, mutta silti siistiä. Kuvassa on myös kaunis värimaailma, mukavan syksyinen fiilis!

14.10.2016 Kuvittelupuron villit näyttelyt (kuvitteelliset/palkka), Iiris:
Ihana väritys ja upeasti piirretty. Hyvät liikkeet. Tausta myös kaunis ja kuvaan soveltuva.

05.09.2015 Seppele, Tuulia:
Kaunis ja arkinen kuva - säällä kuin säällä hommat hoidetaan. Sumuinen ja synkeä keli välittyy kuvasta hyvin. Ratsukko hienosti väritetty ja varjostettu.

09.11.2014 Hirttivaara, Kaneli:
Hieman kaksiuloitteisen näköinen kuva, jossa on kuitenkin saatu onnistumaan sumuinen efekti.

Kuvat, ulkoasu, tekstit © Anne L
virtuaalitalli / virtuaalihevonen